Sergelmysteriet

 
#sergelmysteriet gick igång i juli i en grupp med mysterievirkning (Mysterievirkning med Diana Ritzén & Camillaslivsstil.se) på facebook. Jag var lite sugen på att hänga på redan från början eftersom namnet lät spännande och lockade mig. Dock var det semester och jag höll på för fullt med min tröja och kände att tiden inte riktigt fanns. Jag köpte ändå material (tyg och dragkedja) till mysteriet i säkehetsskull om jag skulle bli sugen på att göra mysteriet senare. 
 
Trots att jag inte virkade mysteriet så följde jag ändå med på det genom facebook och instagram och såg vad som virkades hela tiden. Det fick visas bilder denna gång så man kunde hänga med och se även om man inte gjorde mysteriet själv. Bilderna på sergelmysteriet blev fler och fler i mina flöden och nu i helgen kunde jag inte motstå det längre. Eftersom många skrev om att de verkligen hade uppskattat projektet och lärt sig mycket nytt så kände jag att det var dags för mig också. 
 
Jag rotade fram lite garn ur min byrå och började med att göra tvärt emot vad mönstret sa. Valde nämligen en ljus basfärg istället för mörk och började glatt virka på. Och nu i efterhand kan man se att det gick ju också bra! Jag har testat på flerfärgsvirkning förut, så det var ingen ny teknik för min del. Dock så virkade man endast i de bakre maskbågarna och det gjorde att man fick ett rakt mönster (kan bygga maskor på varandra utan att de flyttas ett steg) – och det var väldigt ny information för mig! Där kände man direkt att en ny värld med att göra mönstervirkning öppnade sig.
 
När virkningen väl var färdig så var det dags att sy. Verkligen inte min starka sida! Så jag tänkte att detta kommer bli ett ufo och förbli ett ufo för all framtid. Hade också en tanke i att bara strunta i dragkedjan och sy fast några knappar istället eller nåt. Dessutom var den vita dragkedjan jag hade köpt till mysteriet för lång och så hittade jag bara en grå hemma i en låda som var lite kortare och passade. Så då kändes det pyton och tråkigt för jag ville ha en vit dragkedja egentligen. Men sen från ingenstans fick jag energi och struntade i att den var grå och bara satte mig och började sy. Det kan bara bli fult och fel tänkte jag och om det blir det så är det inte hela världen. Och tillslut hade jag såklart lyckats sy ihop hela alltihop och där var min sergel färdig!
 
Eftersom jag redan visste vad jag gjorde så var ju inte det här mysteriet jättespännande för mig. Det som var roligt var att man lärde sig en del nytt och att mönstret var bra beskrivet. Sen är jag faktiskt inte jätteförtjust i att virka med flerfärgat. Det blir absolut alltid supersnyggt och det är skönt att inte behöva fästa så mycket trådar. Men jag kan inte hjälpa att jag faktiskt tycker att det är rätt tråkigt med flerfärgsvirkning. Man får inte alls samma flyt i virkandet som när man virkar med enfärgat! Men att det alltid blir så fint efteråt gör att man står ut, min finaste löpare är till exempel virkad i flerfärgsvirkning. Hur som helst så är jag nöjd och glad över att jag också gjorde en sergel, nu har jag en liten väska att ha virksaker i när jag är ute på äventyr med min virkning. Helt perfekt! 
 

 
Jag använde mig av: 
Anna & Claras Cotton Yarn 
Virknål nr: 3.0
Nål
Sax
Tygbit
20cm dragkedja 
Sytråd
 
Mönstret finns på Annas blogg: http://hookedbyanna.com/sergelmysteriet/
 
 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Borgmästaren

  Bra kämpat och fint resultat! Skam den som ger sig. Jag har just börjat sticka ett par vantar till Monthly Makers tema kläder. Känner noll inspiration inför detta men har gett mig den på att jag ska bli färdig. Hatar att ha UFOn men undrar om jag orkar klart på dessa? Önskar att jag fick lite av din plötsligt påfallna inspiration, det hade jag verkligen behövt.

 2. Linnéa

  Vad fin den blev! Jag tycker det blev en snygg kontrast med den gråa dragkedjan 🙂 Jag känner lite tvärtom inför flerfärgsstickningen (i mitt fall). Visst det blir mer flyt med enfärgsstickning, men det blir så förbannat långtåkigt efter ett tag. Därför är det roligare med flerfärgsstickningen eftersom det händer lite mer då 😉

 3. Sofie

  Åh, vad fin den blev! Jag har också gjort något liknande! En virkad necessär, som jag också fodrade med tyg!
  Här är den om du vill ta en titt! http://smortensem.blogg.se/2017/may/restprojekt-necessar.html

  Jag håller med om att det är skönt att virka/sticka enfärgat, men det är mest för att jag gillar att titta på tv medans jag handarbetar, och då är det inte lika mycket att räkna och att hålla koll på som när en ska byta färg hela tiden! 😉 Men det blir ju som sagt så fint med flerfärg! En kan ju kanske ha ett "slapp-projekt" och ett lite mer avancerat, så kan en varva mellan dem? 😛

Lämna ett svar