Britts grytlappar

 
Enda sen jag började virka har jag velat virka en grytlapp. Men har alltid tänkt att andra projekt varit roligare så grytlappen har fått vänta, tills nu! 
 
Jag var inne och kikade på Svarta Fårets blogg när jag fick syn på en grytlapp (här).Jag blev inspirerad och köpte mig två garnnystan av Tilda Bamboo. Jag tänkte att det kunde vara kul att virka i en färg som jag aldrig skulle välja själv så därför köpte jag exakt de färgerna som de hade virkat i. När jag väl skulle börja gjorde jag en sista liten sökning på Pinterest en gång för att se så det inte fanns någon roligare grytlapp att virka. Då hittade jag detta mönster (här). Blev kär på en gång och bestämde mig för att göra dessa istället. I detta mönster behövde man dock två av varje färg så jag fick kila iväg till garnaffären en gång till och köpa likadant garn igen.
 
 
Det var roligt att göra dessa grytlappar. Det var mycket nytt för min del så den första grytlappen tog betydligt längre tid att göra än den andra. Jag hade aldrig virkat med två färger så här när man låter tråden följa kanten utan att man tar av den. Men det passade mig alldeles utmärkt då jag hatar att sitta och fästa trådar hela tiden. Tänk att få virka på och på utan en massa avbrott! Underbart! Jag hade heller aldrig provat på djupt nedtag eller att virka åt motsatta hållet (kanten). En annan ny sak med dessa grytlappar var att virka med dubbel tråd. Detta var dock inge svåra saker, men spännande att lära sig något nytt! Jag lärde mig också av första grytlappen att inte virka första lm-raden så hårt, det blir bättre om den är lite lösare, då får grytlappen en mer fyrkantig form. Det eftersom jag inte virkar resten av arbetet lika hårt. 
 
En annan sak som gjorde att den första grytlappen tog lite längre tid att göra, var att mönstret var lite konstigt på ett varv. Jag förstod inte alls hur det inte kunde bli rätt, tills jag insåg att det stod fel i mönstret. Annars var mönstret i sig väldigt lätt att följa och det stod tydligt hur man skulle göra. Även djupa nedtag stod förklarat väldigt bra.
 
Jag använde mig av: 
Virknål nr 3 
Tilda bamboo (38, lime) och (81 mintgrön)
Nål & sax
 
Min lilla ändring i mönstret för att förstå och få det gå ihop är på varv 6. Jag gjorde så här: 
Varv 6: Virka nu med färg 1: 2 fm, *1 dfm, 4 fm* Upprepa mellan ** Avsluta med 1 dfm och 2 fm. Vänd med 1 lm.
 
  • Inläggskategori:Köket
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar