Enkel virkad väggbonad med stolpar

I helgen tog jag mig en titt på mina restgarner för att se om det fanns något garn som skulle passa ihop. Jag var sugen på ett enkelt och snabbt projekt som inte behövde särskilt mycket tankekraft. Jag hittade tre nystan som jag tyckte passade oförskämt bra ihop så jag bestämde mig för att göra någon sorts väggbonad av de. Jag har säkert nämnt det någon gång förr men jag är ju egentligen inte den som gillar rosa så mycket. Det här nystanet hade jag fått med i en Little Box of Crochet en gång och jag tyckte verkligen det passade så fint ihop med de benvita och gråa garnet så jag kunde inte motstå att använda det. Kanske börjar jag ändra åsikt om rosa trots allt?

Innan jag startade såg jag framför mig i mitt huvud hur jag experimentera lite med stolpar av olika slag och tänkte att det nog kunde bli snyggt med halvstolpar, stolpar och dubbelstoplar ihop i olika delar.

För en gång skulle kände jag också exakt hur jag ville göra från början så jag satte helt enkelt bara igång och virkade. Första gråa delen är virkad med 1hst+1lm i rader. Mittersta vita delen består av 1st+1lm i rader och den sista rosa delen består av 1dst+1lm. Jag valde att göra de tre olika delarna lite olika långa för att få en lite mer effekt för ögat. Jag gillar också enkelheten de olika stolpgrupperna ger, det känns så basic men blir ändå snyggt! När det kom till själva fransdelen hade jag lite olika tankar på hur jag skulle kunna göra. Tänkte först om jag skulle ha en sne del eller bara en färg. Men efter lite fundering kom jag fram till att själva väggbonaden ändå symboliserar det enkla och valde därför en rak kant som inte skulle ta över på något vis. Men för att festa till det lite ville jag ändå ha med alla färgerna i franskanten och så här i efterhand tycker jag det blev väldigt bra!

Hade man haft barn så hade denna väggbonad passat utmärkt in i ett barnrum kan jag tycka. Färgerna är så perfekta till det! Nu har jag inte barn så jag bestämde mig för att hänga upp den bredvid min säng. Får se hur länge den hänger kvar där men jag gillar den faktiskt. Den känns lugn och mjuk!

Jag använde mig av:
Scheepjes Stone Washed (grått och vitt)
Yarn and Colors, Super Charming (rosa)
Virknål nr: G
Sax
Nål
Rundstav


Mönster är mitt egna, frivirkat.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Så mysiga färger ? Förstår ju varför du vill ha den bredvid sängen!

Lämna ett svar