Mysterietofflorna

 
Det var ett tag sedan sen jag postade något här. Man kan tro att jag inte har virkat något på senaste tiden, men det stämmer icke! (förutom de senaste dagarna då jag har haft höstblåsor på hela händerna, då har jag inte kunnat virka så bra). Jag håller på med två relativt stora projekt som tar mycket tid och går långsamt framåt. Men ingenting har blivit färdigt och därför har det inte blivit så mycket postat här. Så kan det vara ibland.
 
Förra veckan fick jag syn på att en mysterievirkning skulle dra igång och jag blev genast sugen på att hänga på. Har sett ett antal mysterievirkningar förut men har aldrig varit så lockad till att hänga med då jag har haft andra projekt igång. Men när jag fick syn på denna mysterievirkningen så blev jag sugen, den skulle gå relativt fort (över på en vecka) och man behövde inte jättemycket garn. Tänkte att det kunde vara kul att göra något mellan mina två andra stora projekt. Så jag gick iväg och köpte garn och sedan väntade jag med spänning på att det skulle dra igång. 
 
Mysterievirkning är alltså någon som håller i, och man får bara reda på vad för material man behöver ha innan det drar igång. När det väl är igång så släpper de delar av mönstret under en längre eller kortare period. Så man har alltså ingen aning om vad det är man ska virka förän man har satt igång och kanske börjar lista ut vad det ska bli. Denna mysterievirkningen höll på under en veckas tid och de släppte delar av mönstret under tisdag, torsdag, lördag och måndag. Innan fick man också reda på att det skulle bli något till en relativt nyfödd knatte. 
 
 
Jag förstod redan i del ett att det skulle bli någon sorts socka/toffla. Men man kunde såklart aldrig gissa exakt hur den skulle bli. Mönstret var inte alls svårt att följa och jag hade inga större problem med att virka. Det enda som hände var att min hjärna slog spratt och helt plötsligt visste jag inte hur man gjorde halvstolpar även fast jag precis hade gjort det. Så då fick jag kolla upp på youtube hur man gjorde. Väldigt knasigt att man bara glömmer mitt i. Sen var det noga att hålla koll på varven också och räkna maskorna så man inte fick för många på något varv. Fick repa upp något varv pga det. Men alltså inga större bekymmer med mönstret iaf. En annan positiv sak tycker jag var att man virkade båda samtdigt, så båda blev klara samtidigt.
Det var även första gången jag virkade i garnet Soft Lama av Svarta Fåret. Kul att testa nåt nytt och så himla härligt garn att arbeta med! Och jag förstår att de valde det garnet till dessa tofflor. Dom är så mjuka! Enda negativa är väl att varje nystan kostade ungefär 70kr, vilket jag tyckte var jättedyrt. Men samtidigt förstår man det med tanke på att det är 100% baby lama. Skulle gärna jobba vidare i soft lama iaf, men som sagt, tror det är lite för dyrt för mig. Passar väl dock utmärkt till små projekt där det räcker med ett nystan, men jag tänker om man behöver många nystan kan det bli riktigt dyrt.
 
Jag tycker att det var en rolig mysterievirkning att följa. Lagom lång att hinna med varje dag och blev jättesöta tofflor tillslut. Kommer absolut följa några fler mysterievirkningar om det dyker upp i rätt tid. Tror dessutom att jag ska ta och virka ett par till sockor om garnet räcker. 
 
Jag använde mig av: 
Svarta Fåret, Soft Lama (05 oblekt, 27 gråbrun)
Virknål nr: 4,5 
Nål 
Sax
 
 

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Anna

    Ååh vilka söta!! 🙂

  2. Linnéa

    Åhh så söta <3 Håller med om att 70kr är mycket för ett garnnystan! Det måste vara ett väldigt speciellt nystan för att jag skall spendera så mycket på ett garnnystan ;P

Lämna ett svar