Förvaringskorg

 
Blev väldigt sugen på en korg att ha i mitt hem för några veckor sedan. Letade runt i diverse affärer men hittade ingen som jag tyckte passade. Då kom jag på att jag hade sett Bautawitch virka en korg för ett tag sen. Så jag letade upp mönstret och beställde hem garn och virknål, sen åkte jag till Biltema och köpte sisalrep och sen var det bara att sätta igång. Råkade få hem två nystan av den gråa nyansen och ett av det vita, trots att jag hade beställt tvärt om. Men det var ingenting som jag orkade bry mig om, så tänkte bara om och gjorde färgerna tvärt om, började alltså med det gråa istället för det vita som jag hade tänkt först. 
 
Det var inte en dans på rosor att göra korgen kan jag säga. Jag kämpade och fick jätteont i axeln/nacken efter typ ett varv på korgen. Så fick hålla på i omgångar men axeln/nacken gjorde ändå väldigt ont. Men det var bara att slita på nu när jag hade köpt allt, dessutom ville jag ju ha min korg. Sisalrepet var inte det skönaste att arbeta med heller, det var riktigt snurrigt efter att ha legat inpackat och jag kanske borde ha rullat ut hela repet för att göra det helt rakt innan jag började använda det. Trots att jag gjorde exakt som Bautawitch skrev så blev min korg inte lika stor som hennes, och trots att jag var väldigt noga med att mäta sisalrep för varje varv så blev korgen ändå lite ojämn. Men att repa upp var inte direkt något jag ville med tanke på hur ont jag fick av att virka denna (repade dock upp ett varv då det blev väldigt konstigt format). Själva garnet räckte alltså inte alls lika mycket för mig som för henne. Det tog helt slut efter halva varv 24. Och då hade jag redan bestämt mig för att skippa göra handtag. Det gör inte så mycket att den inte blev så hög alltså, men antar jag virkade lösare än vad Bautawich virkade eftersom garnet inte räckte så som det skulle…? 
 
 
Att virka själva korgen var en konst i sig. I början var det lätt att hålla korgen och virka, men så fort man började virka på höjden så blev det väldigt jobbig virkställning. Dock tycker jag att det blev lättare att virka ju högre korgen blev. De sista varven av korgen var de lättaste. 
 
Slutresultatet blev alltså en hemmagjord korg som blev lite ojämn här och där, men jag gillar den ändå. Det var en extremt skön känsla när den var färdig (vilket tog ungefär två veckor, några varv om dagen). Och även fast den inte blev exakt så rak och jämn jag hade tänkt så tycker jag ändå att den blev fin. Man ser att den är DIY:ad!
 

 
Tänker du virka en sån här korg är det bra att ha tålamod eller extremt bra nacke/axel som inte gör ont i varje maska! 
 
Jag använde mig av: 
3 nystan Hoooked Ribbon XL (2 nystan Sandy Ecru, 1 nystan Pearl White) 
Virknål nr: 8
Sax
Jättestor nål 
Sisalrep (två förpackningar från Biltema) 
Packtejp 
 
Jag gjorde färgbyte på varv 11 (samma färg) och på varv 18 (vit färg). Garnet tog slut i mitten av halva varv 24 så då avslutade jag korgen. Jag gjorde inga handtag som Bautawich gjorde. 
 
Nu bor mina små virkade saker i korgen! 

Lämna ett svar