Mössa – Slouchy Beanie #2

 
Har virkat mig en till mössa som var tänkt att höra ihop med min halsduk som jag virkade tidigare i höstas. Jag valde att göra en till bautawitch-mössa för jag tycker dom är så fina. Här hittar ni min andra mössa jag virkade i höstas.
 
Jag hade kvar både garn från halsduken och garn från när jag gjorde ett storinköp på coop i höstas av garnet till Totoro. Så det var bara att sätta igång. 108 lm, blev lagom denna gång till detta garn och mitt huvud. Första problemet jag stötte på var att jag hade glömt bort hur man virkade resår-virkning. Jag trodde dock att jag kom ihåg och gjorde ett varv av mössan helt galet. Så fick börja med att repa upp allting. Sen när jag insåg hur man skulle göra gick det bättre och jag kom igång med virkandet. Jag virkade 6 varv av resårvirkningen. Sen började jag med själva ”mössan” och alla stolpar. Av det röda garnet virkade jag med dubbel tråd för att få det lika tjockt som de andra färgerna. Jag började med den så kallade minskningen (virka ihop sista och första stolpen) redan på varv 5 när jag började inse att mössan blev rätt stor. Så fortsatte jag och minska varje varv. 16 stolpvarv blev det och sedan sydde jag ihop mössan. Problemet med att mössan kändes för stor kvarstod dock… Så jag gjorde lösningen att sy ihop den lite inne i mössan och det blev faktiskt ganska så bra. Men det här med storlekar är något jag skulle kunna bli bättre på inom virkning. Det kommer väl med tiden. 
 
Lösningen jag gjorde när jag kände att mössan blev lite för stor…
 
Annars blev jag nöjd med färgerna till mössan då den passar utmärkt till min halsduk (eftersom det är samma röda) och dessutom passar väldigt bra till min gråa jacka. Den har även värmt mitt huvud nu när det har varit -20 grader ute. Så varm blev den också! 
 
Jag använde mig av: 
Falkgarn: TANJA plus (grå, vit, mörkgrå)
Svarta fåret: Freja (röd) (dubbelt gran)
Resåren, virknål nr: 4.0
Resårkanten, virknål nr: 3,5
Själva mössan, virknål nr: 5.0
Sax
Nål 
 
 
 
  • Inläggskategori:Kläder
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar