Mössa – Slouchy Beanie

 
Enda sen jag såg Bautawitch mössa för första gången har jag velat göra en. Nu när hösten är på gång så tyckte jag att det passade bra att virka en mössa. 
 
Det var inte direkt svårt att virka mössan, visst måste man ha koll på lite virktekniker men det är mycket upprepande så man lär sig snabbt. Det var första gången jag virkade resårvirkning, men det gick bra. 
 
Det enda som gjorde mig lite arg med detta projekt var mot slutet. Jag satt och virkade 24 varv med stolpar som det stod att man ”skulle” göra. Sydde ihop hela mössan, fäste trådar och allt. Sen när jag provade tyckte jag att den var alldeles för lång där bak. Alltså var det bara att antingen ha en lång och stor mössa eller att repa upp det jag precis har suttit och virkat i flera timmar. Bestämde mig för att repa upp några varv, vilket inte var det lättaste eftersom jag hade fäst alla trådar. Men tillslut fick jag till det och det blev 19 varv med stolpar innan jag gjorde det 20e varvet med minskning. Tycker formen på mössan blev mycket bättre så, så jag är glad att jag repade upp även om det gjorde mig irriterad då. 
 
Överlag är jag nöjd med mössan, hade kanske varit finare med lite mörkare blått garn, men jag fick ta det som min garnaffär hade, eftersom jag inte orkade beställa och vänta. Och det enda hon hade var Catania Denim-garn och då var dessa färger finast tyckte jag. 
 
Repa upp upp upp…då var man inte så glad i virkning.
 

Jag använde mig av: 
Catania Denim, color 0102
Catania Denim, color 0152
Catania Denim, color 0192
– Två grå nystan gick åt, sen tror jag att det egentligen bara gick åt ett blått eftersom jag repade upp och ett vitt. Har iaf mycket garn kvar från projektet för jag köpte två av varje. 
 
(jag gjorde alltså 19 varv stolpar istället för 24)
 
 
  • Inläggskategori:Kläder
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar