En virkad sol – The sun of eighteen

Inspirerad av denna sommaren extremvärme och hetta så har jag virkat denna lilla sol. Eftersom typ alla har tröttnat på solen nu och bara vill ha regn så inspirerades jag till att göra en lite ledsen sol. En trött sol som också har tröttnat på sin egna extremvärme. En trött sol som inte vill att folk ska klaga något mer nu för hon vill själv inget annat än att gömma sig bakom några moln. Hon har fått namnet thesunofeighteen.
 
Tror vi alla kommer minnas sommaren 2018 som en väldigt varm sommar. Och jag ville verkligen ha med något minne från denna sommaren så vad var inte bättre än att virka mig ett minne. Jag letade lite garn ur mitt garnskåp och började bara virka. Solen blev inte alls som jag hade tänkt mig från början, då jag hade visioner om långa ”ben” som strålar. Men när jag väl kom till att sy ihop cirklarna och börja på strålarna så fick jag den briljanta idéen att göra såna här ”snurriga” strålar istället. Tre lager med strålar är det på solen. Det gula som syns på framsidan finns även på baksidan. 
 
Hur som helst så är jag väldigt nöjd med denna lilla sol. Tycker den blev supersöt och nu ska jag bara skriva ner mönstret och testvirka en ny. Jag använde Catona garn till kroppen och en snutt av ett Tilda-nystan till orangea strålarna. Beställde lite nytt garn för att se vad för orangea toner det finns i Catona-garnet innan jag kan påbörja en ny. Vill nämligen ha Catona på båda färgerna till mönstret är renskrivet och klart. 
 
Jag använde mig av: 
Catona (gul) 
Tilda (orange)  
Virknål nr: 3.0 
En snutt svart tråd
En snutt rosa garn
Säkerhetsögon 6 mm 
Sax
Nål
Stoppning
 
Uppdaterat 24/9:
Mönstret finns nu på Ravelry

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Linnéa

    Men så söt!! Kan förstå att den vill gömma sig bakom ett moln efter denna extremt varma sommar. Fast det vore ändå lite synd om den gjorde det eftersom den är så fruktansvärt söt 😉

  2. MiMilla

    En riktigt solig sol tycker jag. Precis vad som behövs nu i mörka november. Vilket roligt mönster.

Lämna ett svar