January: Winter Wedding Bunting

Och så har det återigen blivit dags att presentera månadens vimpel! Tiden går så sjukt snabbt när man håller på och skapar mönster varje månad! Det är knappt som man hinner med, men är ändå ganska lagom storlek på mönster för att verkligen hinna med allt som har med mönsterskrivande att göra.

Januaris vimpel är alltså här, vinterbröllop vimpeln! Jag måste direkt säga att detta är en av mina favoritvimplar hittills. Jag vet att jag sagt det lite titt som tätt om vimplarna men denna alltså! Den är ett steg över de andra tycker jag själv. Så stilig och perfekt!

Jag började med att fundera ut temat för månaden och tänkte att januarivimplen måste innehålla lite snökänsla på något vis. Jag funderade på att virka en snöflinga i mitten och sedan göra ganska enkla raka ”tråkiga” kanter som en ram (så att snöflingan liksom fick ta plats). Det var väl min plan när jag satte igång. Men som ni ser så blev det inte alls så under tiden som gick.

Jag virkade och det blev så vackert så jag tänkte att jag ville fortsätta i den ”håliga” stilen med picoter. Tillslut landade det i något som påminde mig mer om bröllop än en snöflinga. Men trots det känner jag ändå en vinterkänsla över vimpeln. Inom mig är det iaf en snöflinga som blev utvecklad till något annat!

Så nu finns alltså den 9e vimpeln ute och jag är redan på gång i tankebanorna med februari. Temat där kanske inte är alltför svårt att gissa, men sen får vi se hur min hjärna utvecklar det under virkandes gång! Hur som helst, hämta januaris mönstret på Ravelry och ha en trevlig virkning. Hoppas ni gillar månadens vimpel lika mycket som jag!

Jag använde mig av:
Schachenmayr Catania
Virknål nr: 3.5mm
Sax
Nål
Träkula

Mönster finns här: https://www.ravelry.com/patterns/library/january-winter-wedding-bunting

  • Inläggskategori:Vimplar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Den fick verkligen den där lite bräckliga med vackra känslan av en snöflinga. Och den ger verkligen en bröllopskänsla över de snirkliga bågarna i vimpeln.

    Det är helt sjukt att det redan gått nio månader sedan du startade ditt projekt. Om jag inte minns helt fel var du ju lite osäker på om du skulle göra klart alla 12 vimplar på ett år, men tänk att om 3 månader så har du verkligen lyckats med det ?

    1. Annika

      Tack 😀
      Jaa så var det ju! Var väldigt tveksam när jag startade upp projektet men ja, snart har det redan gått ett år :O Det är ett kul projekt så jag är glad att jag valde att köra på det iaf! Lärt mig mycket under året också.

Lämna ett svar