Augustis virkade vimpel: August: Charming Crayfish

Nu har det äntligen blivit dags att släppa mönstret på augustis vimpel! Tjoho!

Denna månad tänkte jag först att jag skulle inspireras av havets vågor och gjorde ett försök på att göra några sorts vågor på vimpeln. Det blev inte särskilt bra när jag hade gjort mitt första exemplar så jag fortsatte vimpeln i andra spår (se bild nedan). Jag gillade dock ytterkanten på min första vimpeln så jag bestämde mig för att försöka göra en ny innerdel som inte ”stack ut” så mycket. Det andra exemplaret kändes så mycket bättre och flöt ihop mer med ytterdelen på vimpeln. Här blev jag nöjd med vimpeln i designen. Sen gjorde jag dock två vimplar till innan mönstret var helt färdigt med lite småjusteringar för att få den helt som jag ville ha den.

Egentligen kan man ju justera ett mönster hur mycket som helst, men någonstans måste man ändå bestämma sig att ”så här får det bli” tillslut! Och efter femte vimpeln så kändes den färdig!

När jag jobbade med färgvalen rött och turkos så fick jag helt plötsligt syn på att det ju är kräftor som dekorerar vimpeln! De tittar ju in mot mitten av vimpeln. Ser ni kräftorna? Här fick jag också fram ett namn till augustis vimpel och vad passar inte bättre än kräftor i augustis vimpel? Kräftskivans månad liksom!

Som vanligt har det varit en hel del jobb med vimpeln så nu ska det bli så kul att se alla vimplar som görs!

Jag använde mig av: 
Schachenmayr, Catania 
Virknål nr: 3.5 
Sax
Nål
Träkula 15mm 


Mönstret hittar du här: https://www.ravelry.com/patterns/library/august-charming-crayfish-bunting

  • Inläggskategori:Vimplar
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar