September: Glamorösa mormorsvimpeln

Nu är det dags att släppa min femte vimpel i projektet #ettårmedvimplar. Denna vimpel fick namnet ”September: Glamorous Granny Bunting” och är en liten hyllning till mormorsrutan.

Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra septembers vimpel men efter grannysquareday och efter att ha virkat två mormorsrutor samt sett så sjukt mycket mormorsrutor på sociala medier överallt stod det klart för mig att jag självklart skulle försöka få in mormorsrutan i mitt projekt! Jag blev snabbt taggad på september när jag väl hade kommit in på dessa tankar och satte igång att skapa. Som vanligt blev det några exempel innan jag kom fram till designen jag kände mig helt nöjd över. Det blev en hel del upprepande denna gång faktiskt. Men jag ville liksom att mormorsrutan verkligen skulle vara central i vimpeln. Det var liksom den man skulle se!

Jag gör alltid mitt första exemplar i neutral vit färg. När jag sedan renskriver mönstret brukar jag leka lite med färger. Denna gång testade jag att använda mig av rosa och lila, något som verkligen är utanför min ”comfort zoon”. jag blev inte helt nöjd med färgvalet så jag valde att göra en till som speglar mer mig och mina färgval.

Så nu är septembers vimpel ”live” och det är bara att sätta igång och virka. Tagga mig gärna om ni gör en vimpel, det är så roligt att se!

Jag använde mig av:
Scheepjes Catona
Virknål nr: 3.5
Sax
Nål

Mönster kan ni ladda ner här: https://www.ravelry.com/patterns/library/september-glamorous-granny-bunting


  • Inläggskategori:Vimplar
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lämna ett svar