December: Shining Star Bunting

Det har blivit dags att släppa mönstret för decembers vimpel! Denna månad var det såklart självklart att vimpelns tema skulle vara något juligt. Jag funderade ett tag på om jag skulle försöka göra vimpeln till någon sorts julgran, men insåg att julgranen hade fått vara upp och ner ifall jag skulle ta hänsyn till mina trekantiga vimplar. Funderade även lite på någon sorts tomte men det landade i en stjärna samt lite girlang-känsla över den.

Denna månads mönster gick relativt smidigt att göra trots allt. Jag gjorde en stjärna och utgick ifrån den att sedan forma vimpeln trekantig. Jag ”råkade” faktiskt bara få till den där snurrade känslan precis runt stjärnan, det var inget planerat. Men jag tycker det blev riktigt snyggt och effektfullt så jag behöll det och fortsatte sedan jobba vidare på vimpeln. Jag fick göra om kanten några gången för att få luftmaskorna att stämma men annars flöt denna vimpeln på riktigt bra. Tycker den fick ett unikt utseende tillslut och det känns ju lite extra roligt! Det kändes skönt efter novembers vimpel där mönsterskapandet inte riktigt gick lika smärtsamt förbi.

Så december visar alltså upp sin julstämning i mitt årsprojekt med vimplar med klassiska julfärger och en glittrande stjärna! Jag gillar verkligen månadens vimpel och jag älskar som sagt december (om man bortser från julstress, men jag har lyckats undvika det ganska bra senaste åren). Men decembermys som all julstämning med julmusik, lussebullar, glitter, advent, ljus, stjärnor, glögg och inte minst snö och kyla! Mysmånaden nummer ett enligt mig!

Vad tycker ni om månadens vimpel eller om själva decembermånaden bara?

Mönster till decembers vimpel hitter ni här: https://www.ravelry.com/patterns/library/december-shining-star-bunting

Lämna ett svar