April: Final Flower Bunting

Jag gjorde det! Det är den 15e april och dags att släppa den absolut sista vimpeln i mitt projekt ”ett år med vimplar”! MIn tolfte vimpel är klar och jag är så otroligt glad över att jag lyckades med detta projekt! Jag har lyckats med 12 vimplar under ett helt år!

Aprils vimpel ser ni alltså här. Jag har faktiskt nästan under hela året funderat på hur min sista vimpel ska se ut och hela tiden har jag sett någon sorts stor blomma som en slutvimpel. Min första vimpel i maj var ju inspirerad av äppelblommorna på bakträdgården och jag kände att jag ville ha en stor och maffig blomma som sista vimpel för att lite knyta ihop säcken. Att det nu har gått ett år och att maj snart är här igen.

Designen växte fram ovanligt snabbt och smidigt denna månad. Kanske var det för att jag hade någon sorts bild i huvudet på hur jag ville att den skulle se ut. En maffig tjock blomma i mitten av vimpeln. Så själva blomvarven gick väldigt smidigt att göra och jag höll väldigt hög koncentration under tiden jag satt med vimpeln. När det var dags för kanten fick jag dock problem. Ja, inte kan man väl göra en vimpel utan att stöta på problem heller? Jag vet inte hur många gånger jag repade upp kanten för att få till den. Det blev inte jämt på något vis så tillslut fick jag ta till papper och penna och rita upp min vimpel för att sedan räkna ut där hur jag skulle fortsätta så att det skulle bli som jag ville ha det. Efter att jag hade gjort det gick det dock super igen och jag fick klart designen.

När jag virkade på den sista raden kände jag ett sus i min mage som jag inte var beredd på. Jag kom plötsligt ut ur min koncentrationsbubbla och kom på att min sista vimpeldesign är ju nu färdig. Det kändes så himla konstigt och tomt! Men samtidigt en sån gläde och stolthet av att ha klarat av detta! Tolv vimpeldesigner på ett helt år! Trodde dock inte jag skulle bli så känslosam av den sista vimpeln, men detta projekt har ändå betytt väldigt mycket för mig under året som gått, så det kanske inte är så konstigt ändå. Det har tagit mycket av min lediga tid att få till dessa vimplar och jag har haft kul kontakt med de som har varit med mig och virkat under årets gång. Tänkte att jag berättar lite mer om hur året har varit i ett inlägg längre fram, så än är det inte helt slut på projektet trots allt.

Men tillsist för aprils vimpel, jag är så himla nöjd med denna månads vimpel. Jag älskar faktiskt hur den blev och jag tycker den absolut förtjänar att komma ut som min sista vimpel i projektet. Så då är den tolfte vimpeln avklarad och mönstret ligger nu på Ravelry! Vad tycker ni om den?

Ni hittar mönstret här: https://www.ravelry.com/patterns/library/april-final-flower-bunting

  • Inläggskategori:Vimplar
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linnéa

    Grattis till sista vimpeln! Den blev verkligen sjukt fin! Så fin att jag önskar att jag hade tålamod nog att lära mig att virka.

    1. Annika

      Tack Linnea! Det är sjukt att jag klarade projektet tillslut 😀

Lämna ett svar